luni, 8 octombrie 2012

Steaua, medaliata cu bronz in SuperLiga CEC Bank

Steaua a cucerit medalia de bronz a SuperLigii CEC Bank, dupa victoria cu 36-20 in fata celor de la Farul Constanta, in finala mica. Militarii au inceput mai bine si au fructificat doua lovituri de pedeapsa prin Vlaicu, dupa care mijlocasul la gramada Grigoras Diaconescu a profitat de spatiile prea mari din apararea constanteana, marcand prima incercare a jocului. Tot Vlaicu a transformat si a dus astfel scorul la 13-0.
Marinarii au revenit in joc dupa lovitura de pedeapsa a lui Dumond. Apoi, dupa ce Dumbrava a vazut cartonasul galben, in minutul 25, baietii lui Cristian Branescu au fortat si au reusit doua incercari consecutive, prin Dumond si Munteanu.
Scorul pauzei a fost egal, 13-13.
Partea a doua a meciului a inceput cu un eseu nevalidat pentru Farul. La faza la care Sailasa ajunsese cu balonul in terenul advers de tinta, arbitrii francezi au considerat ca a fost o pasa inainte.
Stelistii si-au impus apoi punctul de vedere pe terenul de joc. Ei au marcat prin Vlaicu, dintr-o noua penalitate, apoi talonerul dobrogenilor, Cornei, a fost eliminat cu cartonas galben. Superioritatea a fost imediat fructificata cu eseul lui Melinte, transformat de Vlaicu, in minutul 52.
Trei minute mai tarziu, capitanul din Ghencea, Lucaci, a spart linia de aparare a marinarilor si a marcat o noua incercare. Dumbrava a transformat si tot el a mai realizat pana la final doua lovituri de pedeapsa.
Tabela a inchis-o Munteanu, care a mai indulcit un pic amarul infrangerii pentru Farul. Dumond a transformat si a stabilit astfel scorul final la 36-20.
Florin Vlaicu a devenit, cu 199 de puncte, cel mai bun realizator al SuperLigii CEC Bank.


Stadion: Stadionul Arcul de Triumf
Arbitru central: Cloute Sebastien
Arbitri asistenti: Puharre Pierre, Gracianelte Frederic
Arbitru nr. 4: Vlad Iordachescu
Observator oficial : Gheorghe Sabau
LIVE: www.rugbytv.ro
Omul meciului: Nicolae Melinte

Gazde
(1) Nicolae Nere;(2) Bogdan Zebega;(3) Madalin - Ionut Baraulea;(4) Alexandru - Florinel Grigore;(5) Florin - Cornel Tatu;(6) Laurentiu - Florin Melinte;(7) Viorel Lucaci;(8) Daniel - Gabriel Ianus;(9) Grigoras Diaconescu;(10) Marin - Danut Dumbrava;(11) Daniel Nainer;(12-13) Ionel Cazan;(13-34) Robert - Catalin Dascalu;(14) Mihai Rosca;(15) Florian - Adrian Vlaicu;(16) Mihai - Gabriel Popovici;(17) Marcel - Laurentiu Mihalache;(18) Andrei Iliescu;(19) Remus Necula;(20) Laurentiu Cocarla;(21) Dan Vlad;(22) Ionut Dumitru;(23) Sergiu - Catalin Buzea;
Oaspeti
(1) Lisevheli Gaven Nesindande;(2) Cristian Cornei;(3) Florin Sasu;(4) Petre Neacsu;(5-23) Cristian Munteanu ;(6) Vali-Catalin Mototolea ;(7) Renaud Edwaldt Van Neel ;(8) Sailasa Masilevu;(9-24) Eugene - Anthony Jantjies;(10) Cecil Dumond;(11) Adrian -Marian Apostol;(12) William-Fetu'ufuka Ukumaki Aorere Helu;(13) Ratu Naisa Narukutabua;(14) Mc Grath Van Wyk;(15) Gregory Stein ;(16) Florin Gorun;(17) Michael Vincent De Neuilly-Rice;(18) Pierre Rossouw Du Toit;(19) Onal Agiacai;(20) Randall Anthony Morrison;(21-5) Samuela - Tudrau Laqai;(22-21) Constantin Gheara ;(23-25) Ionut - Silviu Puisoru;



Jucator Actiune Minut
Vlaicu Florian - Adrian Lovitura de pedeapsa '09
Vlaicu Florian - Adrian Lovitura de pedeapsa '13
Diaconescu Grigoras Eseu '18
Vlaicu Florian - Adrian Transformare '19
Dumond Cecil Lovitura de pedeapsa '22
Dumbrava Marin - Danut Cartonas galben '24
Dumond Cecil Eseu '27
Munteanu Cristian Eseu '31
Vlaicu Florian - Adrian Lovitura de pedeapsa '45
Cornei Cristian Cartonas galben '50
Vlaicu Florian - Adrian Transformare '51
Melinte Laurentiu - Florin Eseu '51
Lucaci Viorel Eseu '55
Vlaicu Florian - Adrian Transformare '56
Stein Gregory Cartonas galben '71
Dumbrava Marin - Danut Lovitura de pedeapsa '72
Dumbrava Marin - Danut Lovitura de pedeapsa '75
Dumond Cecil Transformare '80
Munteanu Cristian Eseu '80     


sursa: super-liga